Masterclass Visual Notes

Wil je je goed kunnen focussen en écht kunnen luisteren tijdens een overleg, college of andere bijeenkomst ? Maak je graag verbanden zichtbaar? Ben je benieuwd naar het effect van visual notes op je geheugen en .. je creativiteit? 

Ken je de basis van Zakelijk Tekenen en wil je nu leren Visual Notes te maken? Dan is deze masterclass van Buro Beeldkracht iets voor jou. 


Visual notes (of sketchnotes) zijn visuele notities waarin je je handschrift met getekende letters, vormen en elementen als pijlen, boxes en lijnen combineert (Mike Rohde – The Sketchnote Handbook).  Je aantekeningen worden door het werken met visuals efficiënter (en leuker!) dan pagina’s vol tekst. De aantekeningen maak je in eerste instantie voor jezelf, maar hoe leuk is het om deze te delen als je tevreden bent met het resultaat!
 
Lees meer over de masterclass Visual Notes en teken je in.
 

Wat leer je?

In deze masterclass leer je hoe je visual notes maakt. Ik neem je een volle dag* mee in de wereld van visual notes/sketchnotes,  infodoodles en visuele elementen en principes.

Je bent een groot deel van de masterclass aan de slag met stift en papier. 

Door meteen aan de slag te gaan ervaar je al tijdens de masterclass hoe je heldere visuele aantekeningen maakt waar je met plezier naar terug kijkt. Of die je kan gebruiken om kennis te delen of een gesprek op gang te brengen. 

* N.B. de live online workshop is verdeeld over 2 ochtenden

Programma

In grote lijnen ziet het programma er als volgt uit: 

 1. Waarom visual notes? 
 2. Basics: visuele elementen & principes 
  • tekst | organizers | kleur | plaatjes
  • helderheid | verbanden | flow | toon
 3. Filteren
 4. Organiseren
 5. Luisteren
 6. Visual Notes: eindopdracht 

Data

 • data volgen (LIVE ONLINE)

Kosten

De workshop kost € 349 excl. BTW. De prijs is inclusief een schetsboek en een set professionele stiften van Neuland. De factuur dient vooraf betaald te worden. 

Praktische zaken

Een groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers. Bij te weinig deelnemers komt de workshop te vervallen en overleggen we samen over een andere datum.

LIVE ONLINE WORKSHOP

Deze workshop volg je thuis achter je PC/laptop. Aan je eigen tafel tekenend leer je de basis van het zakelijk tekenen. We beginnen de 2 ochtenden om 9.00 en ronden af om 12:30 uur in onze virtuele trainingsruimte.

Het tekenmateriaal ontvang je per post.

WORKSHOP DEN HAAG

De workshop wordt gegeven in Den Haag. We beginnen om 09.30 en ronden af om 16.30 uur. We zorgen voor koffie, thee en lunch.

Visual Notes